Achillespees en hiel en enkel

Achillespees hiel en enkel

Slijmbeurs ontsteking bij de hiel ( rondom de achillespees)

(Achilles bursitis, Slijmbeursontsteking bij de achillespees)probleem met achillespees

Bij een slijmbeursontsteking van de hiel ervaart u pijn aan de achterkant van de enkel/ achillespees. Deze pijn ontstaat voornamelijk bij het doen van activiteiten (wandelen, rennen, springen), maar ook tijdens de rust na een activiteit. De slijmbeursontsteking van de hiel is goed te behandelen. In de meeste gevallen zijn mensen in een aantal weken weer terug op activiteiten niveau. Soms werken we hiervoor  samen met de podotherapeut.

Achillespees inscheuring/ ruptuur/ scheur

(Gedeeltelijke achillespees scheur, partiele achillespees ruptuur)blessure achillespees

Bij het ontstaan van een achillespees scheur ervaart u direct pijn. Het lopen, rennen, springen of ander activiteiten met de voet gaat niet of nauwelijks. Over het algemeen herstellen personen goed van deze aandoening. De mate van inscheuring is een belangrijke factor in het herstel proces en bepaald of fysiotherapie noodzakelijk is.

Achillespeesscheur Compleet

(afscheuring van de achillespees, volledige achillespees scheur, complete achillespees ruptuur)

Een achillespees scheur is een zeer vervelende en acute blessure, die veel pijn met zich meebrengt. Personen met deze blessure kunnen hun gewicht niet op hun voet/enkel plaatsen. Het is noodzakelijk dat u zo snel mogelijk na het oplopen van de blessure medische hulp te zoeken in het ziekenhuis. Voor de revalidatie zult u veelal via de fysiotherapeut goed leren opbouwen in belasting tot u alles weer kunt. Hoe later u de behandelingen start, hoe slechter het resultaat.

 

Achillespees Thuisarts.nl

Maak direct een afspraak

 

 

 

Achillespees Ontsteking

(Achilles tendinitis, Achilles tendinose, Achilles tendinopathie, achillodynie)

Bij een achillespeesontsteking ervaart u  pijn aan de achterkant van de enkel (hielregio) en/of heeft u last van een stijfgevoel in de hielregio. Mensen met deze aandoening lopen vaak te lang door. Mensen hebben niet voortdurend pijn, maar ervaren dit na rust of een intensieve activiteit. De pijn trekt met wat bewegen of juist rust dan weer vanzelf weg. Fysiotherapie kan helpen om de juiste balans te vinden en zo sneller te herstellen.

Nick tape

Hielspoor

(Fasciitisplantaris, planetaire fasciitis)

Veel mensen hebben niet in de gaten dat zij last hebben van de aandoening hielspoor en lopen daarom te lang met deze blessure door. Bij een hielspoor is er sprake van extra botvorming op de hiel, welke druk geeft op de peesplaat. Vaak is de hielspoor echter geen echte hielspoor. De fysiotherapeut kan, soms samen met de podotherapeut, bepalen wat er werkelijk aan de hand is en wat de juiste behandelmethode is. Deze aandoening kan langdurig klachten geven en zien we vaker in de zomer maanden vanwege het lopen op slippers of blote voeten.

Enkel ontsteking (ontstoken gewrichtsvocht)

Bij een enkel ontsteking is het vocht in het enkelgewricht ontstoken. Mensen die hun enkel te zwaar belasten na een trauma aan de enkel (bijv een enkelverzwikking) hebben een grote kans op een ontstoken enkel. Het is daarom belangrijk dat je bij vocht in de enkel direct voldoende rust geeft aan de enkel. Het oedeem zal uit zichzelf verdwijnen bij het natuurlijke herstelproces. Het herstelproces kan enkele dagen tot enkele maanden duren. Dit is afhankelijk van de mate waarin de enkel ontsteking aanwezig is en de samenwerking met de patiënt.

 

 

 

Nick enkel intapen