Bekkencheck na zwangerschap

Controle bekken na zwangerschap

Elke donderdag zonder wachtijst!

Meer dan de helft van vrouwen ervaart na de bevalling verminderde kracht in de buikspieren en bekkenbodemspieren. En één op de 3 vrouwen ervaart
diastase-rectus  8 weken na de bevalling .
Bekkenpijn, rugpijn en-  Stuitpijn zijn klachten die wij regelmatig in de praktijk zien bij
´new moms´.

Tijdens de zwangerschap verandert je zwaartepunt en je houding. De rek op de buikspieren, de verweking van de bekkenbanden en daarna de vaginale bevalling of keizersnede hebben een groot effect op je lichaam en op het hervatten van je prepartum levels van sport en werk.

Voor wie?

  • alle moeders vanaf 6 weken na de bevalling (zelfs al ervaar je geen klachten)
  • Als je jaren gelden bevallen bent en toch klachten bij het bekken krijgt.

Wat is een Postpartum Bekken consult?

Een 50 minuten-onderzoek om vroegtijdig rug- en bekkenklachten vast te stellen of te voorkomen middels:

  • Compleet onderzoek van de rug en de houding
  • Onderzoek van de stand en stabiliteit van het bekken
  • Buikspieronderzoek, waarbij Diastase Recti (wijking van de buikspieren) gecheckt wordt, en de kracht van de diepe buikspieren.
  • Screening van bekkenbodemklachten middels een vragenlijst. Bij bekkenbodemklachten verwijzen we naar een geregistreerd bekkenbodemfysiotherapeut als nodig.

bekken

 

Wat is het doel van het Post Partum Consult?
Middels het Post Partum Consult is het binnen 50 minuten mogelijk om postpartum vrouwen die een verhoogd risico lopen op bekken(bodem)klachten gericht te onderzoeken op disfuncties van de bekkenbodem en/of het bekken.

Danielle kan de vrouw informeren over wat ze bij een verhoogd risico kan doen om klachten op een latere leeftijd te voorkomen of de kans hierop te verminderen. Daarnaast hebben asymptomatische vrouwen de gelegenheid om vragen te stellen over het opbouwen van de functie van het bekken of bekkenbodem, maar ook over oefeningen, sport- en werkhervatting indien nodig

De bekkentherapeut kan dit doen met behulp van leefstijladviezen en toiletadviezen.
Uitleg over de tijdlijn van herstel van de bekken(bodem) na de bevalling, trainingsinformatie en bekken(bodem)oefeningen komen vast ook aan de orde

 Na het onderzoek ontvang je:

▪ Advisering bij bestaande rug-, bekken- of stuitklachten en de behandelingsmogelijkheden

▪ Een op maat gemaakt oefenprogramma met veilige oefeningen voor de bekkenbodem en buikspieren om je postpartum herstel mee te starten.

▪ Tips voor het herstel van het bindweefsel en litteken bij een keizersnede.

Na deze check is er natuurlijk de mogelijkheid om een afspraak in te plannen voor behandeling. Hier zal onze bekkentherapeut ook de mogelijkheid voor bieden als jullie dit nodig vinden.
Indien u gerichte klachten heeft en geen uitgebreide bekkencheck nodig heeft, maakt u dan direct een behandel afspraak

Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering.
Ben jij bevallen en wil je een Postpartum consult inplannen? Neem contact op en plan een afspraak bij Daniëlle. Wij snappen dat je snel geholpen wilt worden en hanteren daarom geen wachtlijst.  Bekkentherapie vindt  op donderdag plaats op onze centrumlocatie Purmerend ( Zuiderweg 115e) en in de Purmer Noord op de Graeffweg. Voorlopig alleen nog op donderdag.
Wij hanteren geen wachtlijst!

Danielle