Corona Fysiotherapie

Fysiotherapie bij herstel na corona (COVID-19)

Fysiotherapie Kamphuis en Hof heeft zich gespecialiseerd in revalidatie voor patiënten die na besmetting met het coronavirus klachten behouden zoals: benauwdheid bij inspanning, kortademigheid, kracht- en conditieverlies. U hoeft niet opgenomen te zijn in het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor revalidatie. Wanneer u besmet bent geweest met het coronavirus kan dit een grote impact hebben om uw dagelijks leven. Deze klachten kunnen langdurig aanhouden, wij adviseren dan ook om zo snel mogelijk te starten met revalidatie.

Doormiddel van het revalidatie traject zorgen we ervoor dat uw klachten afnemen en u sneller uw “normale” leven kunt voortzetten. Samen met een gespecialiseerde “COVID-19 revalidatie” fysiotherapeut wordt een behandelplan opgesteld waar uw persoonlijke doelen voorop staan. We zorgen voor de meest optimale behandeling door samenwerking met specialisten en scholing van onze fysiotherapeuten.

Wanneer is fysiotherapie na besmetting coronavirus/COVID-19 nodig?

Wij raden aan om zo snel mogelijk na uw besmetting te beginnen met revalidatie. Ook als u niet bent opgenomen in het ziekenhuis is het verstandig (als u klachten heeft gehad) te beginnen met revalidatie. Weet u niet of u in aanmerking komt voor revalidatie? Dan is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts of specialist. Deze zal u, indien nodig, doorverwijzen.

Tijdens het revalidatieproces helpen wij uw mogelijke beperkingen te verminderen en beter om te gaan met uw klachten veroorzaakt door het coronavirus. Onze fysiotherapeuten zullen u ondersteunen en beschikken door aanvullende scholing over actuele kennis en volgen de opgestelde richtlijnen door het KNGF. Het traject wordt in samenwerking met uw huisarts, specialist of revalidatiearts opgesteld en indien noodzakelijk ook met mensendieck therapeut, diëtist, psycholoog en logopedist.

Vergoeding komt vanuit de basisverzekering. Het is dan ook niet nodig om een aanvullend pakket te hebben voor deze revalidatie.