Dry needling

Dry Needling regio Purmerend

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Fysiotherapeuten die de scholing hebben gevolgd kunnen ook een techniek toepassen, waarin een bepaald gebied van spanningsklachten beïnvloedbaar is, waarmee minder snel reacties na de behandelingen zullen optreden. Ook zullen deze fysiotherapeuten zich kunnen specialiseren in diverse andere technieken als huid- en beenvliestechnieken. De resultaten zijn in combinatie met gerichte oefeningen veelbelovend.

Uitleg

Dry Needling is een behandeltechniek, waarbij een zeer dunne naald in huid en spier gestoken wordt. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints, in de volksmond ook wel ‘spierknopen’ genoemd. Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken. Acute Triggerpoints ontstaan door een eenmalige zware belasting, zoals het verven van een kamer, spelen van een zware wedstrijd of het tillen van een zwaar object.
Latente Triggerpoints onderscheiden zich daarentegen door een herhaalde
‘verkeerde’ belasting, zoals een verkeerde (zit)houding, of een stressvolle periode.
Nadat de therapeut de strakke band en triggerpoint heeft gelokaliseerd, wordt het naaldje snel door de huid getikt. Dit is nagenoeg pijnloos. Daarna brengt de therapeut het naaldje naar het Triggerpoint toe: dit is niet pijnlijk, doch gevoelig. Het is mogelijk dat u de herkenbare klachten voelt. Na de behandeling kan de spier vermoeid, stijf of beurs aanvoelen, dit houdt gemiddeld 1 á 2 dagen aan. Het gebruiken van deze spier is essentieel en daarom zijn er geen restricties na een behandeling.

Lescia Dry Needing

Uitleg dry needling

 

Dry Needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. “Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint. De werking van deze techniek is middels wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Dry Needling is zeer geschikt om een snel herstel te bereiken.

Dry Needling

Dry Needling is geen zelfstandige therapie maar een techniek die onderdeel is van de totale fysiotherapeutische behandeling. In onze praktijk zijn Lesica ,Sander en Robin specialist op het gebied van dry needling.

 

spier bil