Elleboog en hand

Klachten elleboog en hand

Biceps Peesonsteking

(Biceps tendinitis, Biceps tendinose)

Een ontsteking aan de bicepspees is een overbelasting letsel van de bicepspees. U kunt hierbij pijn ervaren aan de voorkant van de schouder uitstralend naar de bovenarm. Dingen hoog uit een kastje pakken of de broek ophijsen zijn vaak al 2 pijnlijke activiteiten. Belangrijk voor het herstelproces is dat u de arm op de juiste manier gebruikt. Als fysiotherapeut kunnen wij u prima helpen.

Biceps(pees) Scheur

(Bicepsruptuur, gescheurde biceps, partiele biceps ruptuur)

Bij het scheuren van uw biceps ervaart u pijn in de voorkant van de elleboog, schouder of bovenarm. Deze pijn is vaak hevig en bij de meeste gevallen merken mensen een knappend of scheurend gevoel. De meeste mensen worden geopereerd en volgen daarna een revalidatieprogramma. de ‘popeye arm’ is hierbij een bekend fenomeen. ¬†Wees er op tijd bij als u deze aandoening vermoedt.

Slijmbeurs ontsteking (bursitis)

(Elleboog bursitis, Studenten elleboog, Olecranon bursitis)

Een slijmbeursontsteking van de elleboog is een vervelende en pijnlijke blessure. Bij deze blessure ontstaat er een zwelling aan de achterkant van de elleboog. Het is belangrijk om de elleboog rust te geven en op de juiste manier te bewegen. De fysiotherapeut kan u hierbij goed helpen.

Golferselleboog

(Golferarm, Extensorcarpiradialis brevis tendinopathie, Pronatortendinopathie)

Een golferselleboog is een veel voorkomende blessure en vergelijkbaar met een tenniselleboog. De blessure komt veel voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar oud. Bij deze blessure ervaart u pijn aan de binnenkant van de elleboog. Een golferselleboog kan weggaan met de juiste balans van bewegen en rust. De fysiotherapeut kan u hier goed in adviseren.

Tenniselleboog

(Tennisarm, Laterale epicondilitis, Extensortendinopathie, Extensorcarpiradialis brevis tendinopathie)

Bij een tenniselleboog is de pijn vooral gelokaliseerd aan de buitenzijde van de elleboog. Het is de meest voorkomende klacht aan dit gewricht. De fysiotherapeut kunt u adviseren hoe u het beste met uw arm kunt omgaan en de pijnlijke handelingen aan te passen, hiermee wordt het eigen herstel bevorderd.

Twijfelt u aan uw klacht, dan kunnen we altijd overgaan op een ECHO

Heb ik een tennisarm

Sander Blaauw

Bij ons in de praktijk heeft Sander het aandachtsgebied ellenboog en hand. Hij heeft hiervoor diverse opleidingen gedaan.