Fysiofitness

Bewegen onder begeleiding

Fysiofitness is voor iedereen

Niemand is hetzelfde en klachten kunnen enorm verschillen. Daarom is het doel van de training voor iedereen weer anders. Het kan zijn dat er klachten ontstaan zijn door te weinig of te (veel) eenzijdige beweging. Fysiofitness kan helpen de balans te herstellen. Heb je overgewicht?  Ben je al wat ouder en wil je actief je gezondheid onderhouden? Wij kunnen daarbij begeleiden. Dat kan op den duur een steeds groter probleem worden met alle gezondheidsproblemen van dien. Wij hebben gerichte programma’s om dat te helpen voorkomen. Net een blessure gehad en wil je weer verantwoord gaan trainen dan is een speciaal daarop afgestemd programma de beste en snelste weg om weer snel op het oude niveau te komen.

Lang niet gesport of voelt u zichzelf niet sterk en zeker genoeg om alleen te gaan sporten, ook dan is Fysiofitness een goede manier om weer te gaan beginnen. Ook bij chronische ziektebeelden als OncologieReuma, suikerziekte, bepaalde vormen van RSI en Fibromyalgie kun je veel baat hebben bij verantwoorde en gedoseerde (conditie)training. Met wetenschappelijk onderzoek is dit ook bewezen.

Heb je geen klachten? We helpen deze graag voorkomen.

Specifieke situatie vaststellen; “Intake”. We willen best veel weten van jouw specifieke situatie en trainingsdoelen. Wat zijn je klachten? Wanneer en hoe vaak heb je er last van? Wat is je gezondheidsgeschiedenis?  Indien we u nog niet kennen, plannen we een intake in van 30 min.

We doen gericht lichamelijk onderzoek om te bepalen wat je wel en wat je niet kunt of mag doen. Misschien heb je nog wel andere klachten die de training nadelig kunnen beïnvloeden. Het kan ook zijn dat we ontdekken dat je aanzienlijk meer kan, dan je aanvankelijk dacht.