Fysiofitness

Bewegen onder begeleiding

Fysiofitness Fitness / (Para) Medische Fitness

Fysio fitness is een vorm van fitness waarbij u onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut in een klein groepsverband (maximaal 5 personen) gaat trainen.
De training wordt afgestemd op uw eigen mogelijkheden en conditieniveau. De fysiotherapeut maakt een individueel oefenprogramma voor u. Tijdens de trainingen is er veel aandacht voor een juiste houding, uitvoering van de oefeningen en goeie opbouw.

Voor wie is medische fitness geschikt?

Medische fitness is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, die op een verantwoorde manier aan zijn of haar gezondheid en/of conditie wil werken.
Heeft u bepaalde klachten waardoor u moeilijk kunt sporten, of wilt u klachten voorkomen, dan is medische fitness uitermate geschikt voor u. Maar ook als u wilt sporten, maar niet goed weet hoe u moet beginnen.
Soms kan het na een periode fysiotherapie verstandig zijn om door te trainen. Of het werkelijk voor u geschikt is, wordt bepaald na een uitgebreide intake door de fysiotherapeut.

Na een periode van fysiotherapie bieden wij u diverse mogelijkheden aan. Maximaal kunt u voor 10 keer zelfstandig doorsporten . Hiervoor vragen wij een klein bedrag van 25 euro per 10x . Voor de mogelijkheden hebben we in de praktijk een papiertje hangen. Na deze 10 x krijgt u de mogelijkheid om bij ons te komen sporten of door te gaan in een sportschool. 
Sportcentrum de kloek geeft u een korting van 10% op een jaarabonnement indien u via ons wordt doorverwezen. 

De training van fysiofitness

We trainen in kleine groepen op vaste tijden. De duur van de training is een uur. De training wordt gegeven door één van onze fysiotherapeuten en vindt plaats in de trainingsruimte . Deze ruimte is voorzien van alle apparatuur om op plezierige wijze doelgericht te trainen. 
Voordat u kunt starten, wordt er een oefenprogramma voor u op maat gemaakt. Deze wordt door de fysiotherapeut opgesteld aan de hand van de intake en fitheidstest. Bent u kortgeleden bij ons geweest voor fysiotherapeutische behandeling overleg dan met uw fysiotherapeut.

Gezond bewegen in een kleine setting en ontspannen sfeer met persoonlijke begeleiding staat bij ons centraal. Beginniveau en leeftijd speelt geen enkele rol.

 

 

Vergoeding
Medische fitness wordt als regel niet vergoedt door de verzekeraar onder de fysiotherapie. 
Nieuwsgierig geworden? Bel voor een afspraak om te komen kijken tijdens onze trainingen.
Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen, via ons aanmeldformulier, maar natuurlijk ook telefonisch, bij de balie of uw fysiotherapeut.

Voor meer informatie over de prijzen verwijzen we u naar onze flyer

2018 Fysiofit Pilates nieuw


Ik vind het moeilijk om sporten vol te houden, maar met een groep is het makkelijker.
De groep, maar ook onze fysio Robin maakt naar de training gaan tot een uitje.!