Fysiopilates voor Dames

Fysio Pilates voor Dames

Fysio Pilates

Fysiopilates gegeven door fysiotherapeuten

De lessen worden gegevens door Jessica Kamphuis

Fysiopilates vermindert pijnklachten aan het bewegingsapparaat of helpt deze te voorkomen. Tijdens Fysiopilates voegt de fysiotherapeut specialistische kennis toe aan de Pilates-oefeningen. Daardoor bent u verzekerd van de beste begeleiding rond u gezondheidsprobleem. Op deze wijze werken veel deelnemers succesvol aan ‘ core-stability ’ om hun rugpijn te verminderen. Bij fysiopilates kijkt de fysiotherapeut naar het totale plaatje van uw gezondheidsprobleem. Dat betekent vaak dat niet alleen lokaal de rug of het bekken getraind wordt maar ook het functioneren van heupen, knieën, nek en schouders bijv meegenomen wordt. Tijdens 1 pilatesles worden er verschillende aspecten behandeld. Sowieso is er een gezonde mix van Mobiliserende, Stabiliserende, Spierversterkende en rekoefeningen. Aan het einde is er ruimte voor Ontspanningsoefeningen. Alle grote spiergroepen komen aanbod, uw fysiotherapeut houdt bij dat alle belangrijke spiergroepen worden getraind in ketens.

Na mijn 4 jarige Hbo-Opleiding Fysiotherapie, heb ik nog veel Post HBO opleidingen gedaan.  De opleidingen die relevant zijn voor Fysiopilates zijn:

-Klassieke Pilates, PeakPilates bij de Pilates acedemy -Perfect Pilates trainer bij Fysiophysics -Pilates bij borstkanker -Powerpilates –Relaxercise

Wilt u meer opleidingen zien, kijkt u dan bij  de betreffende medewerker. Medewerker Jessica Kamphuis

Pilates bij Fysiotherapie Kamphuis en Hof is juist leuk voor mensen met weinig of geen ervaring, of voor mensen met lichamelijke klachten. We werken in kleine groepjes en de oefeningen kunnen desgewenst aangepast worden. Op het moment geven we de pilates in de tuin op de zuiderweg 115e . Dit is ivm met voldoende afstand houden.

Geef u direct op! klik hier

Pilates

Waarom Pilates?

Bij pilates wordt het hele lichaam getraind, met de nadruk op de rompspieren. Kracht, lenigheid, coördinatie, stabiliteit, ontspanning en concentratie komen allemaal aan bod. Fysiopilates is eenvoudig, intensief en doeltreffend.

Hoe werkt het?

Na aanmelding kunt u direct instromen in één van onze pilatesgroepen van max 6 personen. We sturen u een factuur van 40 euro per maand, dat komt neer op 8, 65 per les. Deze factuur krijgt u de eerste van de maand. Indien u  niet de eerste woensdag van de maand start krijgt u een aanvullende factuur opgestuurd naar uw email. Na de eerste les kunt u kosteloos nog stoppen met de lessen.

Matjes en andere materialen zijn aanwezig in de praktijk. Voor de hygiëne is het makkelijk als u een handdoek meeneemt. De oefeningen worden gedaan op blote voeten of op sokken.

Waar?

Praktijk ,Zuidoostbeemster, Zuiderweg 115e Elke woensdag van 8:30-9:25
Verzamelen aan de voorkant van de praktijk, via een andere ingang weer naar buiten.

Wat moet ik meenemen?

  • Lekker zittende kleding.
  • Flesje water eventueel, thee wordt voor gezorgd.
  • Een handdoek

Resultaten Perfect Pilates

  • Verbeterde houding.
  • Vergroten van de coördinatie en stabiliteit van uw bekken en rug.
  • Soepele, beweeglijke gewrichten.
Pilates in de tuin

Vanwege de 1,5 meter cultuur , zijn de lessen buiten.