Geen Contracten met Eno en Zorg en Zekerheid in 2023

Geen Contracten: Op 12 november moeten de premies van de zorgverzekeringen voor 2023 bekend zijn. U heeft dan tot 1 januari de kans om over te stappen. Belangrijk om even goed bij stil te staan. Omdat opnieuw de premies naar verwachting gaan stijgen. Wij hebben dit jaar met alle zorgverzekeraars een contract, behalve met Zorg en Zekerheid en Eno.

Basis en aanvullend, hoe zit het ook alweer?

De basisverzekering is voor iedere Nederlander verplicht. De aanvullende verzekering niet. M.u.v. van kinderen en enkele bijzondere aandoeningen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering (dus niet de basisverzekering). Als je geen aanvullende verzekering kiest, moet u de behandelingen fysiotherapie dus zelf betalen klik hier voor de particuliere Tarieven.

Hoe wordt fysiotherapie vergoed?

Als wij de overeenkomst met uw zorgverzekeraar hebben getekend dan declareren we onze behandeling direct bij de zorgverzekeraar. We ontvangen dan het tarief dat de zorgverzekeraar heeft bepaald. Het bedrag dat wij ontvangen is per verzekeraar verschillend.

Onredelijke en onzinnige eisen

Ook de afgelopen maand hebben we alle contracten met de zorgverzekeraars uitgebreid doorgespit. Elk jaar een helse klus. We hebben alle contracten met uitzondering van Zorg en Zekerheid en Eno getekend.

De fysiotherapeuten in Nederland geven aan te maken te hebben met dictaten; niet onderhandelbare wurgcontracten met onredelijke en onzinnige eisen en tarieven 10 euro onder de kostprijs.
Zie het artikel heel recent uit het NHD https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221023_31007573?utm_source=google&utm_medium=organic

Fysiotherapie beheerst aantoonbaar zorgkosten

Steeds hogere premies, toenemende onmogelijke eisen en beperkingen in het aantal behandelingen is onwenselijk. En dan ook nog medische selecties. Wetenschappelijk is aangetoond dat fysiotherapie de toenemende zorgkosten juist kan bedwingen.

Meer informatie over de zorgverzekeringen

Neemt u een kijkje op deze site

https://www.zorgvergoeding.com/demo/page/82/vergoeding-fysiotherapie-en-uw-verzekering

Geen contract