Master Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie


De sportfysiotherapeut richt zich op de behandeling van mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten, of die een blessure hebben waardoor ze niet in staat zijn om te sporten. Door zijn specialisatie begrijpt de sportfysiotherapeut hoe belangrijk het sporten is, voor u en uw vereniging. Aan de hand van een analyse van het ontstaan van uw blessure volgt een functieonderzoek, waarna een behandelplan wordt gemaakt.
De behandeling wordt afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en op de sport die u beoefent. Hierbij kan de therapeut kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden, zoals oefenprogramma’s, bracing of taping, mobiliserende technieken en fysiotechniek.
De oefenprogramma’s zijn opgesteld volgens het principe van de REHA-boom. In deze sportspecifieke en functionele oefenprogramma’s spelen aspecten als kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, snelheid en coördinatie/stabiliteit een belangrijke rol. Wij hebben als doel u te begeleiden tijdens uw herstel, maar ook om blessures in de toekomst te voorkomen. Preventie staat immers bij de sportfysiotherapeut voorop.