Oncologische Fysiotherapie

Oncologische Revalidatie

Voor wie is ‘oncologische revalidatie’?

Deze oncologische fysiotherapie is bedoeld voor:
– (ex-) oncologie patiënten vanaf 18 jaar
– alle oncologische aandoeningen
– patiënten in alle fasen van het behandel-hersteltraject

Tijdens de behandeling van kanker staat bewegen vaak niet boven aan de lijst. De operaties, bestralingen en/of chemo vergen veel van het lichaam en de algehele conditie neemt aanzienlijk af. Naast vermoeidheid, pijn en andere medische klachten is  er ook vaak sprake van psycho-sociale problematiek: angst voor terugkeer van de kanker, onzekerheid over het lichaam en gevoel van geen controle over het lichamelijk functioneren te hebben.

Wat kunnen wij hierin voor u betekenen?

Zit u in een behandeltraject voor kanker of heeft U juist een traject afgerond?
Fysiotherapie Kamphuis en Hof biedt U een gespecialiseerd trainingsprogramma onder begeleiding van daarvoor opgeleide geregistreerde fysiotherapeuten:

  • Een individueel opgesteld trainingsprogramma op maat voor een aantal weken.
  • Een intakegesprek om te bepalen welk programma het beste bij u past.
  • Geen wachtlijst, u kunt direct beginnen met trainen.
  • Wij kunnen uw trainingstijden aanpassen aan uw wensen. Individueel of in een groep.
  • Een veilige en prettige sfeer waarbij u het plezier in bewegen weer terug kunt vinden

Door het revalidatieprogramma oncologische fysiotherapie verbetert de lichamelijke conditie en neemt vermoeidheid af. U bouwt spiermassa op, versterkt het immuunsysteem en het vertrouwen in het eigen lichaam wordt hervonden. U leert de grenzen kennen en voelt zich sterker.

 

Ik sta ingeschreven op onconet.

Onze fysiotherapeuten die deze oncologische fysiotherapie verzorgen, zijn aangesloten bij Onconet en voldoen aan de gestelde opleidingseisen (voor meer informatie kijk op www.onconet.nu). In vrijwel alle gevallen wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar (indien u een aanvullende verzekering heeft) , mocht dit niet het geval zijn dan kunt u tegen betaling een trainingskaart aanschaffen, nadat u een oefenschema heeft gekregen van ons via een consult,
Bij alle praktijken van Fysiotherapie Kamphuis en Hof, bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit fysiotherapie en zorg. Altijd éxtra persoonlijke aandacht voor u, Altijd de juiste behandelmethode volgens de nieuwste medische inzichten. Altijd de juiste specialistische vakkennis en vaardigheden, Altijd flexibel en meegaand. Alle oncologische fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register. Dit houdt in dat zij voldoen aan alle (bij-) scholingseisen gesteld door de beroepsgroep fysiotherapie (KNGF).

 

 

Maak een afspraak