Stuitpijn

Stuitpijn

Stuitpijn

Pijn aan het stuitje is een aandoening die het leven van patiënten ernstig kan verstoren. De pijn bevindt zich rond de stuit en drukgevoeligheid is het belangrijkste symptoom. Deze gevoeligheid maakt langer zitten, fietsen of opstaan na zitten pijnlijk. Vooral onderuitgezakt zitten is pijnlijk.

Danielle

 

Filmpje over stuitpijn van EENvandaag

Filmpje over stuitpijn

 

Stuitklachten ook wel coccygodynie

Patiënten die pijn hebben aan het staartbeentje (stuitje) kunnen hier veel hinder van ondervinden. De pijnklachten bevinden zich vaak in en rondom het stuitje. Soms kan dit uitstralen naar de zitbeenknobbels en de onderrug De pijn wordt vooral aangegeven bij het zitten, maar het kan ook heel vervelend zijn bij het opstaan of als er druk op komt. Vaak is het onmogelijk om lang recht te blijven zitten en moet men schuin zitten of op een kussen
De meeste mensen die deze pijn hebben, zijn ooit een keer op hun stuit gevallen ( bv val van de trap, op het ijs). Een zware bevalling of zwangerschap kan ook hiermee te maken hebben.Andere mogelijke verklaringen zijn ontsteking van de gewrichtsbanden van het sacro- coccygeaal gewricht (overgang heiligbeen naar staartbeen). Ook kan de pijn afkomstig zijn van de omliggende banden en spieren van het bekken of de bekkenbodem.
Een scheefstand van het stuitje kan gevolgen hebben voor de totale bewegingsketen van gewrichten en spieren. Als gevolg van de hierdoor verstoorde zenuwprikkeling kunnen ook darm- en blaasproblemen ontstaan.

Coccygodynie kan de kwaliteit van leven beinvloeden.

Behandelmethode bij stuitpijn?
Coccygodynie is een door veel therapeuten onderschat probleem. Hoewel patiënten aangeven niet te kunnen zitten en de pijn vaak zeer ernstig is, weten slechts weinig therapeuten welke behandeling hiervoor het beste is.. Danielle heeft bij Cecile Röst en een nascholing gevolgd. Het prettige aan deze techniek is het feit dat het stuitje van buitenaf wordt gecorrigeerd, er is geen inwendige behandeling nodig.
Indien u andere bekkentherapie nodig heeft klik dan hier