Werkzaamheden Centrum locatie Zuidoostbeemster

Werkzaamheden Zuiderweg vanaf 9 januari

Praktijk wel bereikbaar

Op 9 januari 2023 starten er diverse werkzaamheden aan de Zuiderweg.
De praktijk blijft bereikbaar met de auto! Parkeren voor de deur is nog steeds mogelijk.
Fietsers of voetgangers zullen ook een minimaal probleem hebben om bij de praktijk te komen.

Er is 1 richtingsverkeer op de Zuiderweg. Dit telt alleen voor automobilisten.
U kunt de Zuiderweg alleen inrijden vanaf het begin van de Zuiderweg ( kant vd valk). U verlaat de Zuiderweg dan weer via de dirk dekkerstraat.

Plattegrond om naar de praktijk te komen klik hier

Werkzaamheden asfalt en ondergrondse kabels

Aan de Zuiderweg is onderhoud nodig, omdat deze aan het einde van zijn levensduur is. Dit betekent dat we het asfalt en de fundering van de weg en parkeerstroken vervangen. De geplande werkzaamheden aan de Zuiderweg geven de mogelijkheid om onderhoud aan diverse kabels onder de grond uit te voeren. Deze werkzaamheden worden in opdracht van Liander en ons uitgevoerd. Ter voorbereiding op de werkzaamheden worden er in december 5 bomen gekapt die in slechte staat zijn.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats en wat merkt u er van?

De werkzaamheden worden verdeeld in twee fases:

  • Fase A, laagspanning- en openbare verlichtingskabels onder de grond: Deze werkzaamheden lopen van 9 januari 2023 tot medio maart 2023.
    • Geluidsoverlast: Deze werkzaamheden veroorzaken naar verwachting geen geluidsoverlast.
    • Bereikbaarheid. Gemotoriseerd bestemmingsverkeer heeft wel toegang tot de Zuiderweg. Door de ligging van de kabels kunt u niet parkeren op de openbare en priv├ęplekken aan de kant van de weg met de oneven nummers. De praktijk is wel bereikbaar. Helaas zullen er geen bussen rijden op de Zuiderweg,
  • Fase B, wegwerkzaamheden: Deze werkzaamheden lopen van medio maart 2023 tot medio april 2023, afhankelijk van weersomstandigheden. Hierbij is gekozen voor een korte, intensieve reconstructie.
    • Geluidshinder: De werkzaamheden aan de weg veroorzaken naar verwachting enige geluidsoverlast.
    • Bereikbaarheid: De Zuiderweg is volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er is geen mogelijkheid om te parkeren aan de Zuiderweg. De woningen zijn te voet bereikbaar.

Nood- en hulpdiensten, fietsers en voetgangers kunnen er altijd langs via het fietspad aan de kant met de oneven nummers. Parkeren is mogelijk in de andere straten in Zuidoostbeemster en bij Hotel van der Valk.

prut op de zuiderweg werkzaamheden zuiderweg

De weg waaraan de praktijk grenst, ziet er zo uit.
U kunt hier gemakkelijk overheen. Past u wel op voor eventuele modder op de straat!