Pijn tijdens en/of na de zwangerschap

Bekkenpijn

Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn/ bekkeninstabiliteit Purmerend

zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn bekkeninstabiliteit Purmerend
Wat is ‘zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn’? Als vrouwen tijdens de zwangerschap en/of de eerste negen maanden na de bevalling pijn hebben rondom de lage rug en het bekken spreken we van ‘zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn’. Het is niet helemaal duidelijk hoe deze klacht ontstaat. Vroeger noemde ze dit ook bekkeninstabiliteit.

bekken

Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn

Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, vroeger ook wel bekkeninstabiliteit genoemd is een veel voorkomende klacht rondom de zwangerschap.
Vrouwen merken dat ze door de pijn in het bekken, lage rug en bij de schaambeenderen beperkt worden om hun normale dagelijkse routine te kunnen volhouden.

Helaas komt het vaak voor dat vrouwen al tijdens de zwangerschap en/of daarna zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn ontwikkelen ontwikkelen. Vooral in de lage rug, de stuitregio, de billen of bij de schaambeenderen. Soms uitstralend naar de benen.
Houdingen langdurig volhouden, lang staan, lang zitten, lang lopen. Maar ook stofzuigen, tillen, in en uit een auto stappen of andere schijnbaar simpele dagelijkse bezigheden kunnen plotseling een probleem worden.

Maak een afspraak

Wat kan de fysiotherapeut doen.

Bij zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn bekkeninstabiliteit kan de fysiotherapeut helpen. Bijvoorbeeld door bepaalde mobiliserende technieken of oefeningen,
Technieken.

Maar ook heeft de fysiotherapeut een adviserende rol

Ook na de bevalling is bekkenfysiotherapie zinvol, bij de meeste vrouwen zijn de klachten niet meer aanwezig, een klein percentage van de net bevallen vrouwen heeft nog een periode bekkenpijn of soms zijn er door de bevalling zelf klachten ontstaan.
Er kan sprake zijn van bekkenpijn , ook kan er door de bevalling schade ontstaan van de bekkenbodemspieren. De fysiotherapeut kan hierbij begeleiden en adviezen geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij ons in de praktijk is Danielle gespecialiseerd in deze klachten.Danielle behandeld bekkenklachten